keressen minket:

3530 Miskolc, Széchenyi u. 66-68.

Hívjon minket:

+36-46/781-647

írjon emailt:

info@mbconsult.hu

Mit is jelent a hitelmonotórium

 

Mindenki erről beszél, de sokan nem tudják mit jelent pontosan, a hitel moratórium és milyen hatással van a pénztárcánkra.

 

Összeszedtünk pár lényeges tudnivalót ezzel kapcsolatban:

 

A fizetési moratóriumot 2020. március 19.-én vezették be és december 31-ig tart. Tehát alap esetben 9 hónapos törlesztési felmentést nyújt, azok számára, akik nem döntenek erről másképpen és nem fizetik mégis a hitelüket ezekben a hónapokban is.

A 9 hónapos időszak alatt kamatot és tőkét sem kell fizetni. Amit viszont kevesen tudnak, hogy a kamatot a fizetési moratórium lejáratát követően részletekben kell, visszafizeti havi egyenletes mértékben elosztva.

 

Tehát a moratóriumot követően a törlesztő részlet változatlan marad( kivéve változó kamatozású hiteleknél, ezekben az esetekben változhat, ha a piaci kamat is változik).

 

A futamidő növekszik az elhalasztott 9 hónappal, plusz hozzáadódik az összegyűlt kamat összegének a fizetése, leosztott hónapokra számolva. Ez hiteltől és összegtől függően változik.

 

Az összegyűlt kamatokat viszont tőkésítés, tehát kamatos kamat nélkül kell megfizetni.

Tehát a pénzügyi moratórium mérsékelten emeli a hitelfelvevők költségeit, viszont nagy segítség azok számára akik ebben a bizonytalan időszakban  halasztani szeretnék a fizetni valójukat.

 

 

 

Minden jog fenntartva: MB Consult Pénzügyi Tanácsadó Kft.

 Az oldalt készítette: Kiss Sándor   www.visualcenter.hu